Ha valaki kicsengeti eme ingatlan árát, szó szerint Bel-Air hercege lehet

Emlékeznek még A Kaliforniába jöttem (The Fresh Prince of Bel-Air) című amerikai vígjátéksorozatra, amiben a fiatal Will Smith 1990-től 1996-ig, hat évadon át boldogította a méregdrága Bel-Air-ben élő rokonait és annak felettébb szarkasztikus komornyikját.

Forrás: Collection ChristopheL / AFP/© NBC Productions

Na ebben, az azóta mégpazarabb lakónegyedben található a "The One" névre keresztelt 105 000 négyzetméteres Bel Air-i luxusvilla, amiért ha valaki kicsengeti a kívánt összeget, akkor az Egyesült Államok legdrágább ingatlanával gazdagodhat - olvasható a cnn.com oldalán. A világraszóló aukcióra a jövő hónapban kerül sor, így még van időnk gyűjtögetni egy kicsit

A több mint 3,8 hektáron elterülő domboldali luxusingatlan január 7-én került jegyzésre 295 millió dolláros áron (több mint 9 milliárd forint), és február 7-től 10-ig online lehet majd rá licitálni a Concierge Auctions aukciósházon keresztül. Az otthonból 360 fokos kilátás nyílik az óceánra és az alpesi hegyekre, valamint Los Angeles belvárosára.

Aaron Kirman ingatlanügynök szerint a "gigavillának" nevezett ingatlan "az ingatlanpiac Mona Lisája". Az új tulajdonosokat olyan kényelmi szolgáltatások várják majd a falai között, mint például egy privát éjszakai szórakozóhely, gyógyfürdő, 10 000 négyzetméteres tetőterasz, privát futópálya, mozi, tekepálya és 10 000 palack borral felszerelt borospince.

Az ingatlanhoz egy vizesárok és egy végtelenített medence (infinity pool) is tartozik, amely a rezidencia három oldala körül húzódik. A villa egyik különlegessége az 5500 négyzetméteres hálószoba, ami önmagában több mint kétszer akkora, mint egy átlagos amerikai ház. 

Paul McClean építész, aki Beyoncé és Jay Z, Avicii és Calvin Klein otthonait is tervezte, ennél a villánál a modern esztétikát ötvözte az extravagáns stílussal. A semleges színek és a letisztult vonalak kiváló alapot adnak a luxus részletekhez, és számos eredeti műalkotáshoz, köztük Stephen Wilson konceptuális művész pillangóinstallációjához és Simone Cenedese velencei üvegmunkás szobrához, amelyek az eladás részét képezik.

Az ingatlan fejlesztőjének, a korábban filmproducerként dolgozott Nile Niaminak az volt a célja, hogy a világ egyik legszebb ingatlanát építse fel

- mondta Kirman.

Az ingatlan piacra vitele azonban nem volt problémamentes. A CNN tavaly szeptemberben arról számolt be, hogy az ingatlan értékét egykor 500 millió dollárra becsülték, de az egykori tulajdonos a bírósági dokumentumok szerint több mint 100 millió dollár hitelt és adósságot halmozott fel, így a nyár folyamán a házat a bíróság lefoglalta.

Azzal kapcsolatban, hogy miért kerül azonnal árverésre, és miért nem hirdetik meg a pazar villát, az ingatlanos kifejtette: "Bármely ház eladása, melynek ára meghaladja a 100 plusz millió dollárt, egy évtől öt évig tarthat." Az aukció volt a legjobb módja annak, hogy kialakuljon egy szűkebb idősáv – tette hozzá.

Mivel a világon kevesebb mint 2800 milliárdos él, ezért a The One leendő tulajdonosa a potenciális vásárlók kis csoportjából fog származni – hacsak milliomosok egy baráti társasága úgy nem dönt, hogy megosztják a költségeket, és közösen veszik meg az ingatlant - írták a cikkben. Lenne hol elférniük családostól, kutyástól, mindenestől.

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Shutterstock/Ingus Kruklitis)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek