Jógatáborok itthon és a Kanári-szigeteken - programajánló útkeresőknek

Nyaralni sokféleképpen lehet: pihenhetünk a családunkkal a tengerparton, vagy túrázhatunk a barátainkkal az erdőben. De választhatjuk azt is, hogy egyedül indulunk felfedezőútra. Az utazás  újkeletű formája az önismereti elvonulás és jógatábor, ami ideális lehet azok számára, akik egyénileg kapcsolódnának ki, de szeretnének azért közösségben lenni – persze csak akkor, ha valaki elmélyülős alkat, és nyitott a spirituális tanításokra, vagy legalábbis a meditációra.

Jógatáborokat szerveznek varázslatos belföldi helyszíneken, például erdei központokban, természtközeli hotelekben, de ha összekapcsolnánk az utazást és a jógázás örömét, akkor az Adria és a Kanári-szigetek homokos strandjainak közelében is találunk elmélyülős programokat. A legtöbb helyen egészséges vegán ételeket szolgálnak fel, a jógagyakorlás és a meditáció mellé pedig különféle programokat szerveznek – van ahol raftingolhatunk, máshol hegyet mászhatunk.

Az alábbiakban néhány olyan jógatábort ajánlunk, amelyekre már lehet jelentkezni, de ne felejtsétek, hogy a cikkünknél messze nem ér véget a programok listája. Ha a mi gyűjtésünkben nem találtok kedvetekre valót, keressetek tovább a Jógatáborok gyűjtőhelye és a Jóga-Önismereti tábor és táborhely kereső (Országos) nevű Facebook-csoportokban, ahol szinte naponta posztolnak újabb lehetőségeket.

Jóga filozófia 4 napra komponálva

"Nyugodt, csendes, erdei környezet, izgalmas emberek, új barátok, pihenés, feltöltődés, kikapcsolódás és emellett intenzív jógagyakorlás, fejlődés mind fizikálisan, mind lelki szinten" – kezdi a tábor ismertetőjét Diószegi Ádám, aki Youtube-videóival a karantén idején vált a jógavilág sztárjává. Jól hangzik, nem igaz? Ebben a sok jóban, amit a szervező felsorol egy Veszprém megyei község, Uzsa erdőszéli panziójában lehet részünk.

Ádám táborában mi is jártunk, így tapasztalatból tudjuk, hogy nem csak a színvonalas jógaórák, hanem a jógafilozófiai előadások miatt is érdemes ide eljönni. Ajánljuk mindazoknak, akiket a jóga elmélete komolyabban is érdekel, akik megbízható forrásból szeretnének ismerkedni a jógagyakorlás filozófiájával.

Jógázás a Kanári-szigetek homokos partjain

Szimon Enikő 6-7 éve a jóga aktív gyakorlója, szakmája mellett jógaoktatóként is tevékenykedik. Bajnai Beáta Eszter négy éve költözött ki a Kanári-szigetekre, ahol meditaciókat, hangterápiakat, és szörf-jóga táborokat szervez. Ők ketten nem máshova invitálnak elvonulásra, mint Fuerteventura szigetére.

Jóga, meditáció és kaland táboruk mottója, hogy egyetlen nap sem múlhat el úgy, hogy "nem ragyog őszinte mosoly az arcodon és nem hullámzik benned a nyugalom, mint egy hatalmas, szelíd óceán". Hol máshol fókuszálhatnánk tökéletesebben a bennünk rejlő óceánra, mint a Kanári-szigetek varázslatos homokos és sziklás strandjain?!

A kép csak illusztráció, de akár ilyen pillanatokban is részünk lehet...Forrás: Ataner007/2 images/Pixabay

Az elmélyülést többek között Betancuria meglátogatása, hajókirándulás, és vulkánmászás teszi színesebbé, de tűzszertartás is lesz az óceánparton. Ugye milyen csábító ajánlat? A következő tábort május 14-21. között tartják, ahova pár napja már jelentkezhetünk.

Személyiségfejlesztő tematikák

Az Útközben Jóga programokat, tanfolyamokat, külföldi és belföldi táborokat szervez, emellett olyan újszerű kezdeményezésekkel is próbálkozik, mint például a Jóga Randi, ahol egyedülállók ismerkedhetnek egymással, vagy például a lovas jóga. Egész nyáron szerveznek jógatáborokat, melyek mindegyike egy-egy személyiségfejlesztő tematika köré épül.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock / Igor Djordjevic/Novak Elcic

A bátorság a témája például a június 3-6. között megrendezett ausztriai tábornak, ahol a Salza folyón történő raftingolással köthetjük egybe a jógázást. A július 22-25. közötti salföldi táborban a változásról elmélkedhetünk, augusztus 7-13. között az adriai Prvic szigeten pedig a hinduizmusból ismert öt jáma, azaz erkölcsi szabály – mint például az erőszakmentesség, vagy az igazmondás – lesz a téma. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek