Ezek a világ legboldogabb országai egy friss kutatás szerint

A boldogságot nehéz számokban mérni, de egy brit székhelyű, rászorulók gyógyszerellátását segítő szervezet, a NiceRx kidolgozott egy kritériumrendszert 50 ország összehasonlítására.

A következő szempontokat vette figyelembe: általános életminőség, várható élettartam, ingatlanok megfizethetősége, biztonság és a korrupció észlelése. 

1. Svájc, ahová azért érdemes elég költőpénzzel érkezniForrás: enriquelopezgarre/Pixabay

Az elemzés szerint a világ legboldogabb országainak versenyét 8,84-es pontszámmal Svájc nyerte meg: az ország különösen az életminőség terén ért el nagyon magas pontszámot. Emellett Svájc az egyik olyan ország, ahol a legtovább élnek az emberek; az átlagos várható élettartam: 83,70 év!

2. Dánia 8,76-os összpontszámmal a második helyen állForrás: un-perfekt/Pixabay

Dánia szorosan lemaradva a második helyen áll a boldogság skáláján, 8,76-os összpontszámmal. A jelentés szerint az ország minden téren jól teljesített, különösen az ingatlanok megfizethetősége terén.

8,60-as pontszámával a harmadik legboldogabb ország Finnország lett, ami magas pontszámot ért el biztonság és a jó várható élettartam terén. Új-Zéland és Németország is a legjobb 10 között van – a kilencedik és a tizedik helyen.

Finnországban gyakran hamar sötétedik, hideg is van, de a táj így is lenyűgöző, az emberek pedig elégedettek"Forrás: Finmiki/Pixabay"
Íme a 10 legboldogabb ország a világon
Íme a 10 legboldogabb ország a világon:
1. Svájc
2. Dánia
3. Finnország
4. Hollandia
5. Izland
6. Norvégia
7. Ausztria
8. Luxembourg
9. Új-Zéland
10. Németország

A lista végén szerepelnek természetesen azok az országok is, amelyek lakosságga a legboldogtalanabbak közé sorolhatók. Az első három helyet India (2.98 pont), a Dél-afrikai Köztársaság (2.99 pont) és Indonézia (3.24 pont) "szerezte meg" magának. 

Magyarország a lista boldogtalanabb felére került

Magyarország a 37. helyen áll 5,77-es pontszámmal. A szomszédos országok közül, Szerbiát és Ukrajnát leszámítva, amelyek nem kerültek bele az elemzésbe, az összes megelőzi hazánkat. Ahogy a fenti listán látható, ezek közül Ausztria szerepel a legjobb helyen, a világ 10 legboldogabb nemzete között, egészen pontosan a 7. legboldogabb.

A nyugodt, kiegyensúlyozott életminőség vezet el a boldog és elégedett érzésig - illusztrációForrás: oleg_mit/Pixabay

Ha az adatokat egyenként nézzük, akkor az életminőség tekintetében mi a 33. helyen állunk, a várható átlagos élettartam nálunk 76 év, amivel a 40.-ek vagyunk a listán. A lakások megfizethetősége terén a 38. helyre kerültünk, biztonság terén pedig a 25. helyen végeztünk.

Az adatokat te is kielemezheted ezen az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek