Zátonyra futott egy megahajó a Karib-tengeren

Zátonyra futott egy 164 000 tonnás tengerjáró hajó a Karib-tenger térségében, a Dominikai Köztársaságnál – olvasható a CNN oldalán.

Zátonyra futott a Norwegian Cruise Lines hajója Puerto Plata kikötőjébenForrás: AFP/Erika Santelices

A több mint 4000 utas befogadására képes, 2015-ben épített megahajó, a Norwegian Escape tengerfenéknek ütközött, amikor elindult a dominikai köztársaságbeli Puerto Plata kikötőjéből.
A körút többi részét most törölték, az utasokat Puerto Platába evakuálták, ahonnan a következő napokban hazaszállítják őket. Az utazók teljes visszatérítést kapnak a megszakított körút miatt, valamint ugyanennyi jóváírást kapnak, amelyet egy jövőbeli hajóútra fordíthatnak. A következő körutazást, amelynek március 19-én kellett volna indulnia, szintén törölték.

Az utasokat evakuálták és hazaszállítjákForrás: AFP/Erika Santelices

Puerto Plata volt az első állomása a hétnapos körútnak, amely március 12-én indult Orlandóból.
A fedélzeten tartózkodó utasok élőben közvetítették a közösségi média felületein a zátonyra futást, ami az erős szél miatt következett be. A hajótársaság kiadott egy közleményt a balesettel kapcsolatban, amiben azt írják, hogy bár kisebb sérülések vannak a hajó testén, de minden vendég és a legénység is biztonságban van. A jelenlegi körút lerövidül, a március 19-re tervezett hajóút pedig elmarad, hogy a szükséges javításokat eszközöljék.

(A borítókép forrása: AFP/Joe Raedle/ 2022 Getty images)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek