Elkészült a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Három éven át épült a világ legnagyobb tengerjáró hajója, ami most végre készen áll, hogy fogadja az utasokat – olvasható a CNN oldalán.

A Royal Caribbean's Wonder of the Seas névre keresztelt, 362 méter magas hajót a múlt hónapban adták át, és első útja a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-térségbe vezetett. A 18 fedélzetű tengerjáró hajó a franciaországi Saint-Nazaire-ben található Chantiers de l'Atlantique hajógyárban épült, és 6988 vendég és 2300 fős legénység befogadására alkalmas.

A világ legnagyobb tengerjárója 362 méter magasForrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

"A tervezéstől az átadásig felhasználtuk szakértelmünket, valamint a vendégeink javaslatait és az utazási partnerek visszajelzéseit is, hogy egy minden eddiginél hatalmasabb szenzációt hozzunk létre" – mondta Mark Tamis, a Royal Caribbean International szállodaüzemeltetési alelnöke. A hajó márciusban kezdi meg a működését 5-7 napos utakkal, melyek a floridai Fort Lauderdale-ből indulnak a Karib-térségbe, majd májustól Barcelonából és Rómából indul nyugat-mediterrán körutakra. A Wonder of the Seas egyik részében több mint 20 000 élő növény kapott helyet, fedélzetén pedig a világ legmagasabb tengeri csúszdáját, egy mozivásznat és egy hatalmas medencét is találunk.

A hajót eredetileg 2021-ben tervezték átadni, de a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztották. A hajótársaságok jelenleg megkövetelik, hogy minden 12 éves és idősebb vendég teljes oltott legyen, míg a két éven felülieknek negatív Covid-19 tesztet kell benyújtaniuk hajózás előtt. Minden két éves és annál idősebb vendégnek maszkot kell viselnie a legtöbb nyilvános beltéri helyen.

A Royal Caribbean Oasis osztályának ötödik és legújabb hajója, a Wonder of the Seas egyike azon számos vadonatúj tengerjáró hajóknak, amelyek a következő hetekben és hónapokban szállnak majd vízre. A Discovery Princess-t, a Princess Cruises flotta legújabb tagját nemrég adták át az olaszországi Monfalcone-i Fincantieri Hajógyárban. Eközben a Disney Wish – a Disney által tíz év óta épített első új sétahajó – idén nyáron várható, a Silversea Cruises új luxushajója, a Silver Dawn pedig a tervek szerint tavasszal debütál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek