Ebből a vagány házikóból, pezsgőfürdőzés közben is csodálható az északi fény

Azok, akik különleges helyekre vágynak, és az unalmas hotelszobák helyett inkább egy egyedi szállásra költenek, azok Izlandon minen igényüknek megtalálják a megfelelő programot, látnivalót és szálláslehetőséget. A legújabbak, amik nemrég bukkantak fel a top izlandi szállások listáján, azok a Panorama Glass Lodge üvegházai. Ezek a házikók szinte teljesen átlátszók, így még csak az ágyból sem kell kikelni ahhoz, hogy megcsodálhassuk a sarki fényt (aurora borealis) – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

A dél-izlandi Hella városának egy elszigetelt sarkában található a Panorama Glass Lodge, amely négy kunyhót foglal magába, melyeknek mennyezete és falai is hőtartó üvegből vannak. A négy romantikus és csendes menedékház üvegből, acélból és fából készült – mindegyikhez saját pezsgőfürdő tartozik.

A tulajdonos és ötletgazda házaspár, Sabrina és Andreas Dedler 2017-ben nyitotta meg az első menedékházat, azzal a céllal, hogy olyan szállást biztosítson az ide érkező pároknak, ahol el tudnak bújni a világ zajai elől, és csendben élvezhetik a természet közelségét. Ahogy telt az idő, egyre többen fedezték fel maguknak ezeket az egyedi házikókat, és a lélegzetelállító panorámát, így Dedlerék bővítették a házikó-kínálatot.

Noha a helyszín egész évben látványos, a csúcsszezonban szeptembertől márciusig az ágyból is csodálhatjuk az északi fényt.

Az ágyból vagy a jakuzziból is csodálható az Északi-fényForrás: Facebook/Panorama Glass Lodge Iceland

Bár a helyszínen nincs személyzet, van egy kis csapat, akik gondoskodnak arról, hogy minden itt töltött idő tökéletes legyen. Mind a négy házikó  – Freya, Alva, Odin és Thor –  rendelkezik egy hatalmas francia ággyal, saját fürdőszobával és szabadtéri pezsgőfürdővel, valamint kilátással a hegyekre, a folyóra és a Hekla vulkánra. Egy éjszaka 2 főre kb 499 eurótól (kb 190 000 Forint) foglalható, de jelenleg az összes ház foglalt, egészen áprilisig.

Akik igazi izlandi élményekre vágynak, azok a Panorama Glass Lodge Escape túráit is lefoglalhatják. A csomagokban a szálláson kívül van egy dzsip túra az Aranykörön, érintve a Thingvellir Nemzeti Parkot, a Geysir geotermikus területet és a Gullfoss-vízesést, egy jégbarlang túra, egy motoros szán túra, amivel megnézhető az Eyjafjallajökull gleccser, és egy kirándulás a híres Kék Lagúna medencéihez. A túracsomagok személyenként 3850 eurótól kezdődnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek