Mától ebbe az országba is szabadon utazhatunk

Mától Írország is eltörölte a Covid-járvány miatt bevezetett összes beutazási követelményt, Belgium pedig eltörölte a járványügyi veszélyhelyzetet – olvasható a turizmus.com oldalán.

Ez azt jelenti, hogy az Írországba utazóknak az érkezéskor nem kell bemutatniuk oltási, vagy gyógyulási igazolást vagy negatív PCR-teszteredményt. Nincs már érkezés utáni teszt- és karanténkötelezettség sem. A beutazóknak az utasnyilvántartó űrlapot (PLF) sem kell kitölteniük ezentúl. Ugyanakkor a hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy a tengerentúlról Észak-Írországba írországi kikötőkön vagy repülőtereken átutazó utazóknak továbbra is meg kell felelniük az Egyesült Királyság beutazási követelményeinek.

Újra lehet szabadon élvezni az ír kocsmák hangulatátForrás: Pixabay/ Skitterphoto

Korábban már Izland, Norvégia és Szlovénia is bejelentette, hogy megszűnik a járványügyi vészhelyzet, mától az országokhoz Belgium is csatlakozott. Az országban nem lesz szükség többet az oltási igazolványokra, a maszkhasználat pedig csak a tömegközlekedésen, a kórházakban és a repülőtereken marad kötelező. A járványügyi intézkedésekért felelős belga konzultációs bizottság eltörölte a koronavírus elleni védettséget bizonyító oltási igazolványok belgiumi használatát, azokra csakis külföldi utazás esetében lesz szükség.

Mától Belgiumban is eltörölték a járványügyi intézkedéseketForrás: Pixabay/pixel2013

Az Európai Unióból érkező utazóknak nem kell többet a járványügyi nyomon követést lehetővé tevő nyomtatványt (PLF) kitölteniük, ez csakis az EU-n kívüli országokból érkezők számára marad kötelező. Azon európai utazók számára, akik teljes védettséggel rendelkeznek, beutazáskor nem írnak elő koronavírustesztet és karantén-kötelezettséget sem. A járványügyi szempontból veszélyes országokból, vagy régiókból érkezők esetében, a jelenlegi szűrési és karanténszabályok változatlanok maradnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek