Madeira eltörölte minden beutazási korlátozását

A legrissebb hírek szerint Madeira már megint enyhítette a beutazási feltételeit, rövid idő alatt már másodszor. A portugál autonóm régió most azt jelentete be, hogy immár negatív teszt, valamint az oltottság vagy gyógyultság igazolása nélkül is be lehet utazni Madeirára.

Camara de lobos, MadeiraForrás: BernardoUPloud / Pixabay

Ez nagyon jó hír, viszont nem 100%-ban könnyíti meg a turisták helyzetét, mivel a helyi létesítmények nagy része továbbra is kéri a tesztet vagy az igazolást a belépéskor, illetve az utazóknak a légitársaság előírásait is figyelembe kell venniük, mivel azok eltérhetnek a fenti szabálytól – írja a reisevor9.de a madeirai idegenforgalmi hivatal tájékoztatójára hivatkozva.

A cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy a madeirasafe.com weboldalon már nem kötelező a regisztráció beutazás előtt, de továbbra is ajánlott. Illetve a szabályok eltörlése ellenére vigyük magunkkal az oltási igazolásunkat, vagy egy negatív teszteredmény, ami antigénteszt is lehet, ha útnak indulunk a régióban, mert öt éves kor felett a sport- és kulturális létesítményekben, éttermekben, bárokban, fodrásznál, rendezvényeken és a szociális intézményekben kérik a védettségi igazolást, vagy pedig ennek hiányában a saját költségen elvégzett, hét napnál nem régebbi tesztet.

A Portugáliába utazók számára fontos tudnivaló, hogy az ország kontitentális részén és az Azori-szigeteken ettől eltérőek a beutazási szabályok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek