Tomboló erdőtüzek pusztítanak Floridában

A floridai erdőtüzek miatt egy idősotthon, valamint legalább 1100 ház lakóit is evakuálták – olvasható a The Guardian oldalán. A tűzoltók és a katasztrófavédelem dolgozói vasárnap két hatalmas erdőtűzzel küzdöttek a Florida északnyugati részén lévő Panhandle régió azon területén, amely épp csak kilábalt a három évvel ezelőtti 5-ös erősségű hurrikán pusztításából.

Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén a floridai Panama City közelébenForrás: MTI/AP/Northwest Florida Daily News/Michael Snyder

A Springfieldben keletkezett Adkins Avenue-i tűz két épületet megsemmisített, és további 12 otthont megrongált. A helyi katasztrófavédelem illetékese azt mondta, hogy az Adkins Avenue-i tűz második napján szombaton egyetlen otthon sem pusztult el, és nem történt személyi sérülés sem. De vasárnap egy harmadik tűz is keletkezett, ami miatt ki kellett üríteni egy 120 ágyas, államilag működtetett idősotthont a floridai Panama City településén. Buszok is készenlétben voltak arra az esetre, ha a közeli Bay megyei börtön 1300 fogvatartottját más létesítményekbe kellene evakuálni.

A helyi hatóságok azt mondták, hogy nem tudják, a lakók mikor térhetnek vissza otthonaikba. „Ebben az időben NEM biztonságos hazatérni" – írták az interneten Bay megyei tisztviselők. "Kérjük, legyenek türelmesek, amíg az elsősegélynyújtók megküzdenek ezekkel a veszélyes tüzekkel. A megye menedéket nyitott a Bay County Vásártéren a kitelepített lakosok számára.

Elszenesedett lakóházak a floridai Panama Cityben pusztító erdőtűz megfékezése utánForrás: MTI/AP/Northwest Florida Daily News/Michael Snyder

A tűzoltóság illetékesei szerint a Florida Forest Service helikopterei több mint 103 000 gallon (468 000 liter) vizet engedtek az Adkins Avenue-i tűzre péntek óta, és 25 buldózert vetettek be a tűzvonalak felszántására. Jelenleg közel 150 erdőtűz ég több mint 12 100 hektáron Florida-szerte, és az állam még csak a szokásos erdőtűz-szezon elején tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek