Pusztító erdőtűz tombol Athén közelében

  A nagy szárazság és az erős szél miatt újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athéntól 60 kilométerrel nyugatra pusztít. A lángokat több mint 160 tűzoltó próbálja megfékezni - közölték a hatóságok.

  Helikopterek is segítenek a tűzoltásban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Alexandros Michailidis

  Már pénteken sok erdőtüzet jelentettek szerte az országból, az utóbbi 24 órában pedig nyolcvanat. A fővárostól nyugatra lévő tűz egy hegycsúcs közelében pusztít, a hozzá legközelebbi eső település Lutraki, de egyelőre nem fenyegeti veszély.

  Pénteken az Athéntól 45 kilométerre fekvő Saronida üdülőhelyen több tucat hétvégi házból kellett kimenekíteni a turistákat egy tűz miatt, de voltak tüzek a Peloponnészoszon, Krétán és Híosz szigeten is.        

  A görög polgári védelem a második legmagasabb fokú riasztást adta ki péntekre és a hétvégére az erdőtüzek miatt.

  Tavaly júliusban az Athén környékén keletkezett erdőtüzek száznál is több emberéletet követeltek.
  A növényzet gyakorta amiatt kap lángra, mert az emberek - figyelmen kívül hagyva a biztonsági előírásokat - parázsló cigarettacsikkeket dobnak el, sütögetnek a szabadban, vagy kerti hulladékot égetnek a nyári hónapokban is, holott ilyenkor tűzgyújtási tilalom van érvényben Görögországban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!