Az új környezetbarát luxushajón mindenhol az olasz életérzés köszön vissza

Hamarosan kifut a tengerre a Costa Smerlada elnevezésű luxushajó, mely amellett, hogy minden kényelem meglesz rajta, környezetbarát üzemanyaggal fog működni.

A Costa hajótársaság leendő zászlóshajójaként emlegetik a Costa Smeraldát, melynek legfontosabb ismérve, hogy környezetbarát módon fog működni. A hajót cseppfolyós földgáz (LNG) hajtja majd, ami jelenleg a legtisztább égethető fosszilis üzemanyag a világon. A luxushajót Olaszország rajongói különösen díjazni fogják, mivel a tervezők úgy alakították ki a belső tereket, hogy azok az itáliai életérzést idézzék meg.

A kép illusztrációForrás: Maridav/Shutterstock

A koncepciót úgy nevezték el, hogy „Itália a tengeren" és egész sor dizájner és belsőépítész dolgozott az ötleteken. Az olasz vonalat erősíti az is, hogy a hajó fedélzetén egy, a legjobb olasz márkákat bemutató múzeum is helyet kapott.

A hajón rengeteg wellness és családi programra lesz lehetőség: a vendégeknek spa, nyitott és fedett medencék, üvegpadlós panorámasétány, színház, vízipark csúszdákkal, játékterem, kaszinó, sportpálya, gyerekklubok és játékterem áll rendelkezésére. Ehhez jön még 11 étterem és 19 tematikus bár, melyek az olasz konyha változatos világát varázsolja a fedélzetre, írja a Turizmus.com.

A Costa Smeralda 2019 év végétől Nyugat-Mediterrán hajóutakon fog szolgálatot teljesíteni. A hajó Savonából, Barcelonából, illetve Civitavecchiából fogja megtenni tengeri körútjait, írja a hajosutak.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek