Korlátozzák az alkoholfogyasztást Miami Beach-en

A tavaszi szünet, angolul Spring Break, az USA-ban egészen másról szól, mint nálunk. Bár elsősorban az lenne a lényege, hogy a főiskolai hallgatók kipihenhessék a szemeszter fáradalmait, sokan azzal töltik az időt, hogy elutaznak valamelyik floridai, mexikói vagy karibi üdülővárosba, ahol napokig buliznak a tengerparti habpartikon, és mértéktelen mennyiségű alkoholt fogyasztanak. Az egyik népszerű Spring Break úti cél Miami Beach.

Ilyenkor végeláthatatlan ereszed el a hajam bulik vannakForrás: Jimmy Conover/Unsplash

Az alkoholizálás az elmúlt években akkora méreteket öltött, hogy Miami Beach városvezetése úgy döntött, korlátozza az alkohol árusítását a tavaszi szünet csúcsidejének számító két hétben, írja a cnn.com. A város rendkívüli bizottsága múlt hét szerdán szavazta meg az alkoholárusítás korlátozásáról szóló rendeletet, amely szerint hajnali 2 órától a város legforgalmasabb kerületeiben tilos lesz az alkohol árusítása.

A polgármester, Dan Gelber szerint március közepén, Szent Patrik napjának környékén, a tavaszi szünet csúcspontján elviselhetetlen a rendetlenség a városban.

A lakók életminőségének védelmében hozták meg a döntést, és hogy biztonságos környezetet teremtsenek, mondta Alex Fernandez, Miami Beach városi biztosa.

Miami Beach előre készül, hogy visszavegyenek a fiatalok alkoholizálásábólForrás: PublicCo/Pixabay

Az ideiglenes rendelet a tavaszi szünet csúcsdejében, március 7. és március 21. között lesz érvényben, és minden, a 16. utcától délre található vállalkozást érint, amely lehetővé teszi a helyszíni alkoholfogyasztást.

A lakosság és a cégtulajdonosok közül többen is igazságtalannak tartják, hogy az alkohol árusítását csak bizonyos területeken korlátozzák, máshol nem. Az egyik, a korlátozással érintett helyi klub tulajdonosa szerint körülbelül másfél háztömbnyit kell sétálniuk a vendégeknek a bárjától, hogy találjanak egy helyet, ami 5 óráig tart nyitva. Szerinte a rendelet "nevetséges", és vagy az egész városra ki kellene terjeszteni a tiltást, vagy egyáltalán nem szabadna bevezetni.

Forrás: CNNHowStuffWorks

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek