Varázslatos víz alatti park épül Miami Beachen

  11 kilométeres víz alatti szoborpark épül az OMA építészeti iroda jóvoltából, amelynek egyik célja, hogy hozzájáruljon az éghajlatváltozás hatásai által sújtott Miami-partvonal védelméhez. Az alkotást búvárkodás közben lehet megcsodálni - adja hírül a dezeen.com.

  A tervezett elhelyezkedésForrás: oma.eu

  A ReefLine (Korallvonal) nevű kezdeményezés Ximena Caminos argentin kurátor nevéhez fűződik, aki szeretné felhívni a figyelmet az éghajlatváltozás okozta tengerszint-emelkedésre és a korallzátonyok károsodására. A projektben tengerbiológusok, kutatók és parti mérnökök is részt vesznek.

  A ReefLine geometrikus betonmodulokból áll majd, amelyek körülbelül 6 méterrel a víz alatt helyezkednek el, 247 méterre a parttól. A szerkezet mesterséges korallzátonyként is szolgál majd, ahol megtelepedhet a veszélyeztetett tengeri élővilág. Éppen ezért csak államilag jóváhagyott anyagokból építkeznek, melybe a beton és a mészkő is beletartozik, mivel ezek kémiailag hasonlóak a természetes zátony talajához. Az OMA oldalán láthatók a tervek képei.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!