Ausztrália leghalálosabb vízi lényével a kezében fotózkodott egy strandoló

Szerencsés, hogy életben maradt egy strandoló, aki Ausztrália egyik leghalálosabb tengeri lényét kezében tartva filmezte magát. Óriási mázlija volt, hogy sértetlen maradt, miután felkapta a mérgező polipot, amely képes embert ölni.

Amilyen mutatós, olyan veszélyes isForrás: pen_ash/Pixabay

A nő azt nyilatkozta a news.com.au ausztrál weboldalnak, nem tudott arról, hogy a lény egy kékgyűrűs polip. A tengeri állat a nevét azokról a fényes kék gyűrűkről kapta, amelyek fenyegetettség esetén jelennek meg az állat testén. Ez a puhatestű erős idegmérget bocsájt ki, ha veszélyben érzi magát, amely légzési elégtelenséget okozhat, bénuláshoz vagy akár halálhoz is vezethet.

A fajt az Australian Museum honlapja „az egyik legveszélyesebb tengeri állatnak" minősítette.
Míg mérgük emberáldozatokat szedhet, a polipok amúgy nagyon félénk és cseppet sem agresszív lények, amik szívesebben bújnak meg sziklák alatt és a hasadékokban. Ha emberekkel találkozik, általában gyorsan fedezéket keres, csak amikor felkapják az állatot, akkor valószínű, hogy "harap" és befecskendezi bénító mérgét, írják a webhelyen.

A kékgyűrűs polip eddig legalább három ember halálát okozta Ausztráliában, emellett számos majdnem halálos áldozatot követelt – írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek