Eladó a világ egyik legdrágább kutyaháza, amibe meteorit csapódott

 A londoni Christie's aukciósház árverésre bocsátja azt a Costa Rica-i kutyaházat, amelybe 2019. április 23-án meteorit csapódott. A ház lakója, egy Roky nevű német juhász nem sérült meg a becsapódáskor, bár érthető módon megriadt a váratlan eseménytől – olvasható Foxnews oldalán.

Az aukció a Deep Impact: Marsian, Lunar and Other Rare Meteorites nevű, csak online elérhető sorozat része, amely február 23-ig tart. A kutyaházat várhatóan 200 000 - 300 000 dollár (kb. 65 millió forint) közötti áron tervezik eladni.

James Hyslop, a Christie's Tudományos és Természettudományi részlegének vezetője elmondta: "Ez egy igazán izgalmas aukció és rendkívüli lehetőség a gyűjtők számára. A meteoritok hihetetlenül ritka tárgyak; az összes ismert meteorit együttes súlya kisebb, mint az éves aranytermelés. Nem sok ilyen létezik, és nagyon örülök, hogy most felajánlhatom Roky híres, meteorittal ütközött kutyaházát és a hozzá tartozó becsapódott objektumot ."

A Rocky házát eltaláló meteorit várhatóan 40 000 és 60 000 dollár (kb 13 millió forint) közötti áron kerül majd a licitálók elé.

A borítókép csak illusztráció, forrása: AFP/sakkmesterke/science photo library

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek