Lakókocsiban nyaralna? Elvis kedvencét árverésre bocsátják

Feltámadt önben a nosztalgia azt hallva, hogy a mozikban leadják a Király legendás, immár ötvenéves koncertfilmjét? És szereti a lakókocsikat?

Na jó, valójában nem annyira lakókocsiról van szó, elvégre Elvis ebből is megengedhette magának a leg-ek legjét. Nevezzük inkább mobil otthonnak azt a kalyibát, melyben nagyon szívesen nyaralt, és amit most árverésre bocsátanak – írja a CNN. 

Forrás: gws auctions

Hinnénk-e vagy sem, a Király valóban szívesebben nyaralt ilyen egyszerű, természetközeli megoldásbban, semmint mondjuk a Heartbreak Hotelben. A 18 méter hosszú jármű a Circle G elnevezésű farmján állomásozott. Elvis összesen nyolc lakókocsit parkolt le földjein, és nagyon szívesen töltötte idejét lovaglással és baráti grillezéssel. A Circle G farmon leparkolt lakókocsik remek búvóhelyet biztosítottak, ha barátaival a média figyelmétől távol, nyugalomban szeretett volna lenni.

Most bárki megszerezheti magának a zenetörténelem eme illusztris szeletét, mert augusztus 25-én árverésre bocsátják. A szervező szerint még soha ilyen menő lakókocsi nem volt árverés témája. A Király 1967-ben vette a járművet, mely a halála után még kétszer cserélt gazdát, ám a lakókocsi még mindig az ő nevén van regisztrálva. A belső tér ma is az 1960-as évekbeli állapotokat tükrözi, bár ez egy közelmúltbeli helyreállítás eredménye.

Forrás: gws auctions

Elvis imádta az aranyat, és ez a farmon sem volt másként: a lakókocsi mosdóját és kádját is arannyal vonták be. Máskülönben igen egyszerű volt a kocsi kialakítása, falait lambériával borították. 

A Király repülőgépét, mely harminc évig álldogált egy új-mexikói repülőtéren, szintén a közelmúltban árverezték el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek