A rendhagyó árverés nyertese farkasszemet nézhet a Mona Lisával

Aki már járt a Louvre-ban, tudja, milyen nehéz közel férkőzni a Mona Lisához. A nagy tömeg és a festmény viszonylag kis mérete miatt szinte lehetetlen jól megnézni a híres alkotást, most azonban egy szerencsés műkedvelőnek lehetősége van arra, hogy egészen közelről csodálja meg az ikonikus 16. századi festményt - adja hírül a matardonetwork.com.

Forrás: Free-Photos/pixabay.com

A Christie's online árverést tart a Louvre-nak, amelynek egyik tétele egy rendhagyó találkozó a rejtélyes alakkal, illetve az őt ábrázoló festménnyel. A művet leveszik a falról, és még az üvegtokjából is kiveszik.

A Mona Lisát évente leveszik és ellenőrzik a szakértők, hogy felmérjék az állapotát, de ez az esemény többnyire a nyilvánosság előtt rejtve történik. Idén azonban ez másképp lesz, és aki részese akar lenni a soha vissza nem térő pillanatnak, az 7400 dolláros kikiáltási árra licitálhat.

Nem ez lesz ugyanakkor az árverésen szereplő egyetlen élmény, be lehet nevezni egy magán-tárlatvezetésre a Louvre-ba Jean-Luc Martine múzeumigazgatóval, egy éjszakai fáklyás túrára szintén a múzeumban, valamint egy privát koncertre a Caryatids Hallban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek