Ezek a legnépszerűbb tengerparti álomesküvő helyszínek Szardíniától Ciprusig

A házasság hete alkalmából összegyűjtöttük a legnépszerűbb tengerparti esküvői helyszíneket, és utána jártunk, hogy a költségek és a nehezített eljárás ellenére, mégis mitől olyan népszerűek a külföldi álomesküvők?

Ilyen feltételek mellett lehet házasságot kötni külföldön

Sokan álmodoznak a tökéletes és meghitt tengerparti esküvőről, de csak kevesen tudják, hogyan zajlik az eljárás és milyen követelményeknek kell megfelelni. Általában legkésőbb három hónappal az elutazás előtt meg kell tenni a szükséges lépéseket, el kell kezdeni az ügyintézést, hiszen a kért dokumentumoknak még el is kell készülniük, ami általában 30 nap. Egy adott célországban a polgári ceremóniát általában hétfőtől-péntekig tartják meg - olvasható az alomeskuvokulfoldon.hu oldalán.

A házasságkötés külföldön költséges és kissé bonyolult procedúra, de a lélegzetelállító táj mindenért kápótol - a kép illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

Ha külföldi esküvőről álmodunk, a lakóhely szerinti illetékes anyakönyvi hivatalnál kell az erre vonatkozó kérelmet beadni, majd a külföldön kapott dokumentumot hazaérkezve honosíttatni, hogy a házasság hivatalos legyen. Szükség lesz érvényes útlevélre, születési anyakönyvi kivonatra, valamint angol nyelvű hiteles igazolásokra is. 

Ennek ellenére manapság egyre gyakrabban választják a párok a hazai világra szóló lakodalmak, több száz fős esküvők helyett a kis csoportos, külföldi romantikus álomesküvőt. A dokumentumok beszerzésén kívül nincs más feladat, minden mást a felkért utazási iroda vagy a külföldi szálloda intéz és különböző esküvői csomagokból is választékot nyújtanak.

A tenerparti esküvőket általában a szálloda teraszán vagy a homokfövenyes tengerparton rendezik meg egy virágokkal díszített boldogságkapu alatt. Itt kettesben élik át a boldog pillanatokat a párok, vagy csak a szűk család és néhány barát van jelen. A szertartás után egy koccintás vagy vacsora következik, és máris kezdődhet a mézeshetekkel egybekötött nászút. A legnépszerűbb álomesküvő helyszínek pedig jelenleg a következők:

Thaiföld, Phuket - Stílusos érkezés elefántháton

Thaiföldön a legideálisabb időpont az esküvő megrendezésére január, február vagy június. Ilyenkor a legkellemesebb az időjárás, és kevésbé zsúfolt a többi hónaphoz képest. A Koh Samui és Koh Samet strandok pont olyanok, mint képeslapokon szereplő mesebeli helyszínek.

Az első tánc Koh Samui partjánForrás: OlegD / Shutterstock.com

Tiszta kék tenger, fehér homokos part, buja kókuszpálma ültetvények, egyszóval minden adott egy ázsiai hangulatú, mesebeli esküvőhöz. Itt arra is lehetőség van, hogy a párok elefántháton érkezzenek és mezítláb a homokban mondjátok ki a boldogító igent. Egy esküvői csomag ára kb 400.000-500.000 Ft között helyezkedik el. 

Bali - Határ a csillagos ég

Bali szigetén nem lehet csak polgári szertartást rendezni, az egyházi esküvőnek is meg kell történnie. Azok a párok, akik a tökéletes eleganciát részesítik előnyben, számukra a kortárs építészeti stílusú esküvői kápolnák Uluwatu, Jimbaran, Seminyak, Canggu partjainál a legmegfelelőbb helyszínek.

A lélegzetelállító tengerpartok mellett, zöldellő rizsteraszok és luxushotelek trópusi kertjei várják a szerelmeseket. Az esküvői csomagok kb 700.000 Ft-tól kezdődnek, határ a csillagos ég. 

Szardínia - A magyar párok közkedvelt helyszíne

Szardíniára a pici romantikus öblök jellemzők. A tenger színe a smaragzöldtől az égszínkékig terjed. Az esküvői menüben a külböző sajtok és a földben sült malachús dominálnak. Tóth Krisztina a Weddingsardinia tulajdonosa szerint, a magyar párok azért is választják Szardíniát, mert Alghero reptere Budapestről mindössze másfél óra alatt elérhető. 2019-ben több mint 30 magyar pár esküvőjét szervezte meg, de érkeztek már hozzá Brazíliaból, Angliából és Oroszországból is. Májusban négy napos esküvőszervező tanfolyamot is rendeznek, melynek végén egy nemzetközi esküvőt is szimulálni fognak.

Álomesküvő SzardíniánForrás: Weddingsardina.com/ Tóth Krisztina

Seychelles-szigetek- Távol a világ zajától

A korall és gránitszigetekből álló szigetcsoport 40%-a természetvédelmi terület. Az azúrkék tenger partján autentikus gitáros kísérettel varázsolják meghitté a pillanatot. A menyasszonyi csokor a különleges frangipani virágából készül. a szertartás végén pedig teknőst etethetnek a párok, vagy helikopterrel repülhetnek a szigetek felett. Az esküvői csomagok körülbelül 500 000 forinttól kezdődnek.

Ciprus - A szerelem istennőjének szigete

Milyen más helyszín lehetne ideálisabb egy európai esküvőre, mint Aphrodité, a szerelem istennőjének szigete? Az ide érkezőket mediterrán klíma fogadja, itt az év 300 napján süt a nap, a bátrabbak pedig már áprilisban és még novemberben is fürödhetnek a tengerben.

Az esküvői menüben visszaköszön a kelet és a nyugat ízvilága, főként halakat, homárt, garnélarákokat, moussakát és baklavát kóstolhatnak a vendégek. Egy ciprusi esküvői csomag 300 000 forinttól indul.

A tengerparti álomesküvők tárháza határtalan, néhány már a hazai esküvők árával is vetekszik,  te melyik helyszínt választanád?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek