Lezárják a nyugati világ egyik legnagyobb hajós múzeumát

Mióta Long Beach városa meg tudta vásárolni a híres Queen Mary történelmi óceánjárót, azóta nem sikerült rajta nagyobb felújításokat végezni, így most egy időre bezárják a látványosságot és szállodát, hogy végre elvégezhessék rajta a "kritikus javításokat" - olvasható a Trawelweekly.com oldalon.

Forrás: Carla Francisco / Unsplash

A város közleménye szerint a hajó zárva marad - kivéve, ha filmforgatási felkérést kap - egészen addig, amíg az 5 millió dollár értékű javításokat be nem fejezik rajta.

"A mérnöki jelentések szerint az egyik legkritikusabb állapotban, a hajó oldalán lógó, elhasználódott mentőcsónakok vannak, melyeket el is kell távolítani a hajó oldala mellől" - áll a közleményben. Az eredeti mentőcsónakok közül, a javítások után, megtartanak kettőt, de a 13 másik hajót eltárolják valahol, egészen addig, amíg az illetékesek nem találnak olyan múzeumokat vagy szervezeteket, akik segítenének a mentőcsónakok szakszerű felújításában.

A további javítási munkák magukban foglalják többek között z új fenékvízszivattyúk beszerelését, és a vízbehatolásra figyelmeztető rendszer fejlesztését is. Az első és legfontosabb elektromos munkákat, valamint az új bel- és kültéri világítás telepítését már el is végezték.

A város, egyébként 2021-ben tudta megvásárolni a kikötőjében rostokló, és egyre rosszabb állapotban lévő hajót. Véleményüket, miszerint a történelmi hajó azért van most ilyen rossz állapotban, mert az előző tulajdonosok alig foglalkoztak vele, nem is rejtik véka alá.

A Queen Mary 1936-ban tette meg első útját, és utolsó útja végén, 1967-ben érkezett Long Beachre. Arról, hogy pontosan mikor nyithat ki újra a múzeum- és szállodahajó, még nem érkeztek hírek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek