Minnie egér nadrágkosztümbe öltözik

Kék pöttyös nadrágkosztümre cseréli hagyományos piros pöttyös ruháját Minnie egér: az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából - írta az MTI a BBC hírportál cikke szerint.

Minnie és Mickey egér 2018-ban ünnepelték 90. évfordulójukatForrás: dpa Picture-Alliance / AFP/Volker Dornberger

A világ leghíresebb egérlánya természetesen az új öltözék kedvéért sem hagyja el legendás masniját, de az új öltözéket egész márciusban hordani fogja az Egyesült Államokban, a nők történelmének szentelt hónapban. "Új pöttyös nadrágkosztümje a fejlődés szimbólumává teszi Minnie egeret az új nemzedékek számára" - fogalmazott McCartney.

A változás csak ideiglenes, mégis meglehetősen vegyes fogadtatásra talált a Disney-rajongók körében. Egyesek üdvözölték az újratervezett stílust, és felhívták a figyelmet arra, hogy nem ez az első alkalom, hogy Minnie nadrágot visel. 2019-ben az egérlány Minnie kapitányként jelent meg a Disney tengerjáró hajóján és fehér matróznadrágba bújt az alkalomra.

Másokat viszont annyira elkeserített, hogy a szett eltér a klasszikus piros pöttyöktől és jól megszokott formától, hogy hangosan egyetértettek Candace Owens konzervatív amerikai író, műsorvezető véleményével, aki szerint az átalakítás célja, hogy Minnie egeret maszkulinabbá tegyék, és azzal vádolta az ötletgazdákat, hogy "megpróbálják tönkretenni társadalmunk szövetét".

Később a rajzfilmfigura új ruházatát Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter híres nadrágkosztümjéhez hasonlította.

Minnie egeret egyébként csaknem 100 evvel ezelőtt mutatták be először a képregényolvasó közönségnek Mickey egér szerelmeként. Csak 1942-ben árulták el, hogy a teljes neve Minerva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek