10 méteres hószobrokkal versenyeztek az USA-ban

A hétvégén osztották ki a legszebb hószobornak járó díjakat a Minnesota állambeli Stillwaterben, a hószobrászok világversenyén – olvasható az mspmag.com oldalán.

A világ minden tájáról érkeztek szobrászcsapatok, akik több napon át azon dolgoztak, hogy a hatalmas hótömböket műalkotásokká alakítsák. A versenyen a közönség 5 ország 9 világszínvonalú hószobrász csapat remekműveinek lehetett szemtanúja, akik a hóból különleges figurákat készítettek. A bajnokságon háromfős csapatok versenyeztek, hogy megszerezzék a legmagasabb pontszámot a 10 méteres faragott hótömbjeikkel.

A csapatok igyekeztek a legjobbat kihozni magukbóll és a hószobraikbólForrás: AFP/Kerem Yucel

A csapatoknak 68 órájuk volt a szobrok elkészítésére. A nézőket arra biztatták, hogy kövessék végig az egész folyamatot, és szavazzanak a kedvenc szobrukra. A legtöbb szavazatot kapott csapat közönségdíjat nyert. Az első, második és harmadik helyezettek 1200 dollárig terjedő pénzdíjban részesültek. A csapatoknak egymás között kellett szavazniuk, a szobrokat a technika és a kreativitás alapján ítélték meg, valamint, hogy az elkészült szobor mennyire állt közel az eredeti, megrajzolt tervhez.

Az első helyezett a Team Jetset csapata lettForrás: World Snow Sculpting Championship facebook oldala

A győztes csapat a "Team Jetset" volt Quebecből, a "YeeHaa" nevű szobrával. A második helyet a "Team Ecuador" szerezte meg, a harmadik a minnesotai "Team Snow Cowboys" lett. A közönségdíjat a "Team Sculptora Borealis" nyerte el. 

A közönségdíj nyertese a Team Sculptora Borealis lettForrás: World Snow Sculpting Championship facebook oldala

A hétvégi ünnepi díjátadást jégdiszkóval, főzőversennyel és palacsintapartival zárták. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek