Kínában megnyitották a három olimpiai falut

Nyolc nappal a jövő pénteki rajt előtt hivatalosan is megnyitották a pekingi játékok három olimpiai faluját. A pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai faluba már január 30-tól, vasárnaptól be lehetett költözni, ugyanakkor a hivatalos, ünnepélyes megnyitót január 27-én tartották - írja az MTI.

Már érkeznek a delegációk az olimpiai falvakbaForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak majd el, a delegációk folyamatosan költözhetnek. A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.

A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre – ugyancsak észak-nyugatra – található csangcsiakouiba a síakrobatáknak és a hódeszkásoknak, valamint a sílövőknek, a sífutóknak, a síugróknak és az északi összetettben szereplő versenyzőknek alakítottak ki szállásokat. A pekingi téli olimpia február 4-től, jövő péntektől február 20-ig tart.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek