Pánik a pekingi téli olimpiai előkészületek finisében

A Pekinghez közeli Tiencsinben ők voltak azok, akiknél először jelentkeztek az omikron variáns tünetei, majd pár óra leforgása alatt még 18 esetet regisztráltak a hatóságok. A végeredmény pedig az lett, hogy Tiencsin egész városában elrendelték mind a 14 millió lakos azonnali tesztelését.

Peking - A kép csak illusztrációForrás: Road Trip with Raj / Unsplash

Tiencsin Peking kikötőjének is tekinthető, mindössze 140 kilométerre fekszik a kínai fővárostól, amellyel szuper expressz is összeköti, így kevesebb mint egy óra alatt az egyik óriásvárosból a másikba juthatunk. A húsz fertőzés szinte mindegyike egy iskola dolgozóit, tanulói és azok szüleit érinti, de elővigyázatosságból lezárták a város minden tömegközlekedési eszközét, így a metróhálózatokat is - olvasható az Latimes.com cikkében.

A gyors intézkedés egyik oka a közelegő olimpia, amelynek Peking ad otthont. A rendezők igyekeznek kizárni minden fenyegetést a február 4-től 20-ig tartó játékok előtt. Még a jóval messzebb, mint egy 800 kilométerre fekvő Hszianban és Juzsuban is házi karanténba parancsolták a lakosokat, akárcsak a valamivel közelebbi Henan tartomány fővárosában, Csengcsuban.

A hatóságok bizonyára az olimpiai készülődés nélkül is megtették volna ezeket az intézkedéseket, de akkor a világ nem valószínű, hogy értesült volna teljes városok lezárásáról. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek