Kétezernél is több gigantikus fényszobor lepi el Toulouse városát

Különleges időszakra készülődik Franciaország negyedik legnépesebb városa. Toulouse ugyanis először ad otthont december 1. és 2022. február 1. között egy hatalmas, lámpás- és fényszobor fesztiválnak, amelynek ideje alatt minden este hat órakor életre kel a város szívében található Ritouret park.

A Festival des Lanternes de Blagnac elnevezésű rendezvény egy Európában sosem látott méretű eseménynek ígérkezik, amely során a park mintegy 8 hektáros területén 2500 óriás, színes szobrot állítanak ki, melyeket lámpásokkal világítanak meg, tudtuk meg a Toulouse Idegenforgalmi Hivatal szerkesztőségünkbe küldött közleményéből.

Forrás: InfinityGraphic.fr/Stephane Medina

A szervezők ígérete szerint minden egyes installációban felfedezhetők lesznek egyrészt a tradicionális kínai kultúra szimbólumai, másrészt Toulouse történelmi örökséghez és repülési hagyományához köthető jellegzetes motívumok. Az óriáspandák és bambuszerdők mellett a kínai Szecsuán tartománya például az őslényeivel képviselteti magát utalva arra, hogy ott található a világon a legtöbb jura kori dinoszaurusz-kövület. 

Forrás: InfinityGraphic.fr/Stephane Medina

De lehet majd gyönyörű gésa-szobrokat, virágkölteményeket, kerteket látni, felvonultatják Kina legismertebb műemlékeit, és persze rengeteg vörös lampiont függesztenek fel a fákra az újraegyesülés jelképeiként – utóbbi a közel kétéves járványhelyzet után talán még fontosabb érték és üzenet lehet.

Forrás: InfinityGraphic.fr/Stephane Medina

Összesen nyolcvan, Zigong településéről származó kínai művész, köztük számos festő és ruhatervező érkezik Toulouse városába, akik az ősi tudással felvértezve már javában készülnek a hónapokkal korábban megálmodott monumentális szobrok összeállítására. A rendezvényre a belépő egységesen 19 euró lesz. A programokért és minden más információért bővebben a rendezvény weboldalát vagy a Toulouse Idegenforgalmi Hivatal angol nyelvű honlapját érdemes felkeresni.

Forrás: InfinityGraphic.fr/Stephane Medina

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek