Egy vicces kinézetű kutyát és baromfit ábrázol a legújabb Kolodko-miniszobor

Bő egy hete számoltunk be a arról, hogy ezentúl a Kolodko Art jóvoltából Mária Terézia miniszobra díszíti a váci diadalívet. Most azonban az osztrák-magar uralkodó után egy kutya és egy baromfi is feltűnt Kolodko Mihály Facebook-oldalán. Ez az alkotás  Petőfi „Anyám tyúkját", illetve „Morzsa kutyáját" ábrázolja, és szintén Vácra került, méghozzá a 175 éves pályaudvarra. 

A költő családja ugyanis 1847 és 1848 között a városban élt, egészen pontosan a Báthory u. 15. szám alatti házban, melyen emléktábla is jelzi ezt. A szobor egy oszloppal együtt a váci vasútállomás közelébe került. A fennmaradt írásai alapján Petőfi lelkesedett a vonatozásért. Ebben az érzésben pedig Szendrey Júlia is osztozott, aki férjével látogatott Vácra annak szüleihez, mégpedig vonattal – írja a papageno.hu.

Ha jól megnézzük az új szobrocska párost, lehet látni bennük egy leheletnyi hasonlóságot az angol Aardman Animations stop-motion gyurma figuráihoz viszonyítva. Morzsa kutya hajaz egy kicsit a Wallace és Gromit filmek csirke és bárány őrző kutyájára, a tyúk pedig a Csibefutam szárnyas karaktereire. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek