A legijesztőbb babákat versenyeztette egy minnesotai múzeum

  A Minnesota államban lévő History Center of Olmsted County a Halloween közeledtével elővette a gyűjteményében lappangó leghátborzongatóbb babákat.

  A kép csak illusztrációstux/pixabay

  Október 16. és 24. között az intézmény minden nap egy újabb babát posztolt a Facebook oldalán, és a közönség szavazhatott, melyik a legijesztőbb.

  Azóta már kihirdették a három nyertest. Ezeket hamarosan ki is fogják állítani, mondta Dan Nowakowski, a múzeum kurátora, a CNN-nek.

  A kilenc baba közül az első helyezett 1950-ben került a múzeumhoz. A valaha kézzel festett baba azóta megkopott, és ennek köszönhető horrorisztikus hatása.

  Természetesen ezek a babák régen nem azért készültek, hogy ijesztgessék velük egymást a gyerekek. Sok közülük több, mint 100 éves, és bizony, alaposan megviselte az idő, meséli Nowakowski. Az anyag elhasználódott, a festék megkopott, vagy csak elnyűtte a tárgyat a sok játék.

  De ezek a babák akkor is rémisztőek, tette hozzá.

  Szerintem a szemük miatt", mondta. "Nagyon életszerűek, és azt a hátborzongató érzést keltik, mintha valami tényleg figyelne téged."

  A projekt akkora visszhangot keltett, hogy a múzeum jövőre valami hasonlót tervez, bár akkor babák helyett ijesztő maszkok lesznek soron. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!