Órási meteor robbant Amerika felett

A NASA szerint az új év első napján hatalmas meteorrobbanás történt Pittsburgh városa felett - olvasható a theguardian.com oldalán. A számítások alapján az 1 méter széles és 454 kilogrammos meteor mintegy 72 ezer kilométer per órás sebességgel száguldhatott, és 30 tonna TNT erejével robbant fel a légkörben. 


A kép illusztráció
Forrás: OpenClipart-Vectors/Pixabay

Ha nem lettek volna felhők, a fél tonnás tűzgolyó könnyen látható lett volna nappal, miután fénye körülbelül százszorosa a teliholdénak. A műholdadatok szombaton nem sokkal délelőtt 11:30 előtt rögzítették a villanást Washington megye felett. A szakember hozzátette, ehhez hasonló eseményt észleltek már szeptember 17-én a nyugat-virginiai Hardy megyében is.

Ezúttal a South Hillsben és a közeli területeken élők arról számoltak be, hogy hangos zajt hallottak, és még a házuk is beleremegett. "Hatalmas villanást láttunk, körülbelül három-négy másodperccel később pedig hatalmas robajt éreztünk, ami szó szerint megrázta a házunkat. Azt hittem, valaki dinamitot robbantott" – tette hozzá egy ohiói férfi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek