Így jár az, aki nem tájékozódik a lezárásokról

A horvát 24sata.hr oldal számolt be arról, hogy két bosznia-hercegovinai turista mekkorát csalódott, miután megérkezett Trinidad és Tobagóra. Az oldal a trópusi ország egyik idegenvezetőjének, Ally Ifillnek a levelét közölte, amelyet az ország kormányához írt: "A múlt héten két ügyfelem volt Bosznia-Hercegovinából. Bérelt kocsival érkeztek Zágrábba, ez volt az első szakasz, amelyen 300 kilométert tettek meg. Zágrábból Amszterdamba repültek, ami további 1 086 kilométer, majd Amszterdamból Trinidad még 7 452 kilométert repülővel. Összesen 8 838 kilométert tettek meg, ami 24 órát vett igénybe, mert várni kellett egy amszterdami járatra. A csatlakozás kicsit késett Barbadosról, de nem bánták, mert végre megérkeztek forró úti céljukhoz".

Trinidad és Tobago tengerpartjai jelenleg zárva vannakForrás: Kalamazadkhan/commons.wikimedia.org

Másnap a meleg tenger helyett jött a hideg zuhany, amikor kiderült, hogy a COVID-járvány miatti rendelkezések miatt a part közelébe sem mehetnek. Csakhogy ezekről az intézkedésekről, lezárásokról indulás előtt senki sem tájékoztatta a bosnyák fiatalokat: sem az utazási iroda, sem a nagykövetség, sem a repülőtársaság.

Mint az idegenvezető írja, a turisták azt kérdezték tőle, miért gondolja az ország, hogy az emberek bármi másért odautaznak, mint a strandolás. Mint Ifill hozzáteszi, persze érdeklődniük kellett volna a járványhelyzetről, mielőtt útnak indulnak, ugyanakkor úgy véli, nem szabad elvárni a fiataloktól, hogy egy tengerparti üdülőhelyről azt feltételezzék, hogy le van zárva" – folytatja Ifill.

Az idegenvezetőnek magának kellett megoldania a helyzetet. „Tíz napot töltöttek államunkban, és csalódottak voltak amiatt, hogy nem láthatták a leghíresebb strandjainkat, nemzeti parkjainkat, tavainkat, zátonyainkat, vízeséseinket, és búvárkodni sem tudtak. A kalandok, amiket elterveztek, elmaradtak. Mindent megtettem, amit tudtam, hogy azért jól érezzék magukat. Hazafelé küldtek egy fényképet egy hegyi mentőakcióról, és azt írták, hogy a plusz 35 fokból mínusz 10-be érkeztek haza. Pontosan e hőmérsékletkülönbség miatt jöttek hozzánk" - számolt be az idegenvezető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek