Épségben érkezett vissza a Földre a japán divatmilliárdos űrturista

Maezava Juszaku hétfőn, a Nemzetközi Űrállomáson eltöltött 12 nap után szerencsésen landolt a a közép-kazahsztáni Zsezkazgan városától mintegy 150 kilométerre délkeletre fekvő leszállóhelyen. A 46 éves japán divatmágnás és műgyűjtő december 8-án indult a kazahsztáni bajkonuri űrrepülőtérről asszisztensével, Hirano Jozóval és Alekszandr Miszurkin orosz űrhajóssal együtt.

A Roszkoszmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség által közreadott, videófelvételről készített képen Maezava Juszaku japán űrturistának segítenek kiszállni a Szojuz MSz-20 orosz űrkapszulából a közép-kazahsztáni Zsezkazgan városától mintegy 150 kilométerre délkeletre fekvő leszállóhelyenForrás: MTI/EPA/Roszkoszmosz/-

Maezava egy Szojuz űrhajóval tette meg az utat, és ő lett az első űrturista, aki több mint tíz év után fizetett utasként jutott el a Nemzetközi Űrállomásra. A milliárdos, japán egyik legcsillogóbb közéleti személyisége.

Az űrből azzal szórakoztatta követőit a közösségi médiában, hogy fotókat készített szülőföldjéről, Csiba prefektúráról, és azt is megmutatta, miképpen kell teát főzni az űrben.

A 46 éves Maezava Elon Musk SpaceX nevű vállalatának első magánutasai között 2023-ban a Holdat készül megkerülni. A milliárdos arra a repülésre a magáé mellett még nyolc helyet bérelt ki.

A japán mágnás most nyolc embert keres, aki csatlakozna hozzá a 2023-as Hold körüli utazáshoz.

A jelentkezőknek orvosi teszteken és egy interjún kell átesniük, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek