Özönvíz hullott Kaliforniára, és ott is esett a hó, ahol korábban még soha

A kiszáradt folyók hamar megteltek vízzel és kiöntöttek, miután sok helyen 28 centiméternél is több csapadék hullt kedden délelőtt Kaliforniára. A hirtelen lehűlt levegőben a hóhatár sokkal mélyebbre került, és ott is havazott, ahol korábban ilyet még nem láttak – írja a latimes.com.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A Los Angeles folyó nézelődő katasztrófa-turistákat sodort el a kínai negyedben. Egy vízbe esett férfinak, akit a sebes ár egy csatornába sodort, szerencséje volt, mert egyik karját és telefonját még tudta használni, így segítséget tudott kérni a tűzoltóktól. Sok ezer embert kellett kimenekíteni.

A riverside-i tűzoltókra azért is büszkék a lakosok, mert öt ember társaságában még két cicát is kimentettek a Santa Ana folyóból.

Ezeken a felvételeken éppen egy hajléktalan tábort sodort el az áradás, amit egy drónnal rögzítettek.

Az özönvíz előtt hatalmas szárazság sújtotta a területet. A nyári erdő- és bozóttüzek pusztítása után tarrá égett területekre zúduló víz sara azt is elmosta, ami a lángtengerben megmenekült. Oak Glenben, Yucaipában, Forest Fallsban és Nealey's Cornerben - ahogy több más városban is - újra evakuálni kellett azokat, akik házaikat akarták rendbe hozni tűzvész után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek