Alga mérgezhette meg a túrázókat egy kaliforniai nemzeti parkban

Holtan találtak egy háromtagú brit családot a kaliforniai Sierra Nemzeti Erdő egyik túraútvonalán, a Devil's Gulch nevű, népszerű turistacélpont közelében. John Gerrish és felesége, Ellen Chung, valamint egy éves kislányuk, Miju is életét vesztette, és a család kutyájának, Oskinak a holttestét is megtalálták a helyszínen - adja hírül a bbc.com.

Lake of the Lone Indian, John Muir Wilderness, Sierra National Forest - illusztrációForrás: Smack/commons.wikimedia.org

 A halál okát egyelőre nem tudják biztosan, a nyomozók korábban azt gyanították, hogy összefüggésben állhat a közeli, elhagyott aranybányákból szivárgó gázzal, de Jeremy Briese, Mariposa megyei seriff kizárja ezt a lehetőséget, és az algavirágzásra gyanakszik. Mint mondta, a család tagjai mindannyian egészségesek voltak, így nehéz megállapítani, mi okozhatta a halálukat. 

Mint mondta, az algavirágzás fokozódása a közelmúlt aszályainak köszönhető, az algák az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége szerint rendkívül veszélyes méreganyagokat termelhetnek, amelyek megbetegíthetik, de akár meg is ölhetik az embereket és az állatokat. A múlt hónapban az amerikai erdészeti szolgálat figyelmeztetést is közzé tett Facebook-oldalán a Sierra Nemzeti Erdőben található, potenciálisan mérgező algákról. A posztban arra kérték a látogatókat, hogy ne menjenek a vízbe, és ne engedjék házi kedvenceiket sem bele.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek