Negatív rekordot állított fel egy gdański buszmegálló, kitört a botrány

Szinte az összes lengyel lakost felháborították az ország új buszváróhelyei, melyekből eddig már 64 készült el vagy készül éppen, forintra átszámolva 237 millióért. A probléma forrása, hogy ezek a világ legkeskenyebb tetejű megállói, melyek közül negatív rekordot tart az Orunia negyedben található Ptasia megálló teteje, mely tulajdonképpen csak magát a megálló falát védi, a várakozókat egyáltalán nem. Mint a helyiek mondják, ez maximum egy reklámtábla, nem egy megálló - derül ki a wyborcza.pl cikkéből.

Erre úgy válaszolt Agnieszka Zakrzacka, a beruházást felügyelő Gdańsk Városfejlesztési Igazgatóság munkatársa, hogy minden váróhelyre tervdokumentáció készül, mely pontosan meghatározza egy adott helyen egy buszmegálló lehetséges méretét. Előfordul, hogy a meglévő földalatti infrastruktúra vagy a földtulajdon miatt nem lehet bővíteni a megállót.

A Ptasia esetében például a meglévő gázhálózat szabott gátat a méreteknek, amely közvetlenül a megálló mögött található, a földben. Ezen a helyen nem lehetett nagyobb megállót kialakítani, mert ehhez a gázhálózatot is újjá kellett volna építeni, ami igen magas költségekkel járt volna.

A címlapképen Gdansk Orunia negyede látható, forrás: Patryk Kosmider/shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek