Ezek a világ legeredetibb buszmegállói

Nem a legkellemesebb időtöltés egy buszmegállóbban várakozni de ha már muszáj, legalább jó kedvvel tegyék ezt az emberek. Talán erre gondolhattak azok a tervezők, akik a megszokottól eltérő, különleges buszmegállókat álmodtak meg a világ különböző pontjain. A legérdekesebbeket a FlixBus, Európa legkiterjedtebb távolsági buszhálózatának hírleveléből válogattuk ki.

A japán Konagai városában 14 színes, gyümölcs formájú buszmegálló található, amiket eredetileg egy utazás témájú oszakai kiállításra terveztek 1990-ben. A rendezvény olyan sikeres volt, hogy más városok is lemásolták az ötletet és megszervezték a saját kiállításukat. A gyümölcs formájú buszmegállók elhelyezésének célja az volt, hogy sok-sok embert csábítsanak a városba. Azóta az eper, dinnye, narancs és paradicsom külsejű megállók számos utazót vonzottak a város főutcájára. Az epret Hamupipőke hintója ihlette.

Az ember étvágya is megnő egy ilyen megállóbanForrás: icosha/Shutterstock

A skóciai Shetland szigetek egyik legészakibb és egyúttal legtávolabbi szigetén, Unston található az egyik legkülönlegesebb buszmegálló az A968-as úton, Baltasoundban. Ez egy közel sem átlagos várakozóhely, hiszen minden évben másképp néz ki. A sziget lakói díszítik fel egy kiválasztott téma mentén. A csúcs talán a 2012-es év volt, amikor Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyémántlakodalma előtt tisztelegve díszítették fel a megállót. 2018 óta az űrutazás a fő téma.

A skótok itt nem fukarkodtak a díszítésselForrás: AlanMorris/Shutterstock

A kaliforniai sivatag közepén Pioneertown öreg western kisvárosában van egy kis faházikó, ami buszmegállóként szolgál a sivatag közepén. Az utazók itt úgy érezhetik, mintha buszuk a múltba, vagy egy westernfilm közepébe szállította volna őket.  A várost 1946-ban hollywoodi befektetők egy csoportja építette, köztük volt Roy Rogers és Gene Autry is. A cél az volt, hogy forgatásokhoz használják és turistákat vonzzanak vele. Az 1940-es 1950-es években több mint 50 film és sorozat forgott itt.

Ezt a megállót forgatásokhoz használtákForrás: Ovidiu Hrubaru/Shutterstock

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek