Nemsokára újranyílik Velence pompás árkádsora

Több mint 500 éves története során először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a velencei Szent Márk téren álló Régi Prokurátus (Procuratie Vecchie) épülete, miután a közel 5 évig tartó restaurációs munkálatokat befejeződni látszanak.

Forrás: RossHelen / Shutterstock.com

A szebb napokat is megélt olasz látványosság a Velencéhez sok szálon kötődő Generali Cégcsoport támogatásával éled újjá, hogy a jövőben közösségi térként, és a biztosító The Human Safety Net nevű globális társadalmi felelősségvállalási mozgalmának központjaként működjön tovább. A munkálatok év végén fejeződnek be, a látogatók pedig 2022 tavaszától nézhetik meg a régi pompáját visszanyert épületet.

A Velence szívében található közpark, a Giardini Reali (Királyi kertek) után, most a Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie felújítása ér a finisbe. Egy 5 éves felújítási folyamat zárul most le, de a hagyományokért rajongó látogatóknak nem kell aggódniuk, a tervezés és restaurációs munkálatok során, a David Chipperfield Architects Milan, mint kivitelező végig szem előtt tartotta a Régi Prokurátus eredeti értékeit. A cél nem az épület átalakítása, hanem korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt - olvasható a sajtóközleményben.

Így az első és a második emeleti terek felújítása mellett szempont volt a könnyebb megközelíthetőség, új lépcsőházak és közlekedők beépítése, a harmadik emelet pedig kiállítótérrel, előadóteremmel és irodákkal bővült. Az érdeklődők a Thehomevenice.com oldalon és @thehomevenice Instagram profilon követhetik nyomon a történelmi jelentőségű restaurációs folyamatot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek