Hawaii egyik patakjában annyi alkohol folyt, hogy sörszagot árasztott

Hawaii-on nem lehet unatkozni, aki szeretne kirúgni a hámból, az ott megteheti: finomabbnál finomabb és erősebb italok közül válogathat. Oahu szigetén azonban szinte fürödhettek is volna az alkoholban a vendégek, hiszen egy megdöbbentő felfedezés során kiderült: az egyik patak medrében tiszta víz helyett szó szerint alkohol folyt.

Oahu mesés hely, jobban figylehetnének a környezetszennyezés elkerüléséreForrás: Michelle Raponi/Pixabay

A Hawaii News Now független vizsgálatba kezdett, mintát vett a waipiói patak vizéből, és megállapította, hogy az alkoholtartalma elérte az 1,2%-ot, azaz a Budweiser erősségének közel a negyedét! A látogatók szerint a patak annyi alkoholt tartalmazott, hogy az egész környék sörszagú lett.

Ami az okot illeti, annyi kiderült, hogy a sör egy lefolyócsőből ömölhetett a folyóba, amelyet a tisztviselők a Paradise Beverages nevű céghez vezettek vissza.

Ez Hawaii legnagyobb alkoholos ital-forgalmazója, és a közelben van egy raktáruk is. Ennek ellenére még mindig nem tudják pontosan, hogyan történhetett meg az eset. A Paradise Beverages műveleti igazgatója elismerte, lehet, hogy tőlük származik az ital forrása, és szorosan együttműködve a hatóságokkal próbálják kideríteni az okokat. A híradó arról számolt be, hogy az alkohol vízbe szivárgása láthatóan megszűnt – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek