A szélmalmok országában is új korlátozásokat jelentettek be

A részleges korlátozások három hétig tartanak, és november 13-án léptek életbe, jelentette be a holland ügyvivő kormány. A döntés értelmében a nagy bevásárlóközpontoknak és a vendéglátó helyiségeknek 20 órakor, a nem alapvető fontosságú cikkeket áruló üzleteknek és szolgáltatóknak pedig 18 órakor kell bezárniuk.

Forrás: KiwiK / Shutterstock.com

A sportmérkőzésekre nem mehet ki a közönség,de a mozik és a színházak továbbra is fogadhatják a látogatókat. A kormány emellett azt az intézkedést is tervezi, amely csak a beoltottaknak vagy a betegségből igazoltan felgyógyultaknak engedélyezi a vendéglátó helyiségek, a sportcentrumok és a kulturális programok látogatását - olvasható az MTI és a Turizmus.com közös hírében.

Hollandiában a legutóbbi hírek szerint az átoltottsági arány 71 százalékos, vagyis több mint másfél millió lakost még nem oltottak be. A közegészségügyi hivatal számításai szerint, ha ez a másfél millió oltatlan megfertőződik, akár 18 ezer ember is kórházba kerülhet, és mintegy 3500 intenzív ápolásra szorulhat.

Hollandiában csütörtökön és pénteken is rekordszámú, 16 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, jelenleg több mint 1700 embert ápolnak kórházban, közülük mintegy 330-an vannak intenzíven. Az elmúlt hét nap folyamán naponta átlagosan 24 ember vesztette életét a járvány következtében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek