Ebben a négy városban a legaggasztóbb a vírushelyzet

Az NNK ismét nyilvánosságra hozta az aktuális szennyvíz-adatokat, melyekből az derül ki, hogy az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a SARS-CoV-2 koncentráció.

A kép illusztrációForrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com

Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc szennyvizében emelkedett a koncentráció és a tendencia is emelkedő, így elmondható, hogy ezekben a városokban a legaggasztóbb a vírushelyzet. Szintén emelkedő tendenciát figyeltek meg Szekszárd és Szombathely mintáiban, de itt a koncentráció mérsékelt.

Forrás: Novák Anikó/NNK

Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, ahol a koncentráció is alacsony, a többi város szennyvize stagnál. Míg Budapesten, Székesfehérváron, Salgótarjában és Szegeden mindez emelkedett koncentráció mellett, addig Kaposváron, Kecskeméten, Szolnokon, Pécsen, Tatabányán, Veszprémben, Győrben és Zalaegerszegen mérsékelt koncentráció mellett történik.

A vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett vírus-koncentráció, de a települések zöme még mindig a mérsékelt kategóriba esik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek