Fővárost választottak Európában az okosturizmusnak

Valencia és Bordeaux lesznek 2022-ben az intelligens turizmus európai fővárosai. A spanyol gyöngyszem, illetve a francia kulturális és történelmi város nyerte meg az EU által harmadik alkalommal meghirdetett versenyt – írja a siviaggia.it.

Bordeaux rengeteg látnivalója közül az egyik a BörzepalotaForrás: Lars Kurapka/Pixabay

A sorrendet az alapján alakították ki, hogy a város mennyire megközelíthető, fenntartható, hogyan áll a digitalizáció tekintetében, és figyelembe vették a kulturális örökségeket és a kreativitást is. Valencia és Bordeaux különösen lenyűgözte a zsűrit, és minden kategóriában kimagasló eredményeket ért el, emellett figyelemre méltónak találták a két város 2022-es terveit is.

Valenciában a jövő épületei már most is megcsodálhatókForrás: papagnoc/Pixabay

Valencia Spanyolország egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme, a futurisztikus város, a művészetek, a tudomány és a sport spanyol bölcsője, ahol csodálatos strandok, műemlékek és avantgárd építészet várja a látogatókat.

Bordeaux-ról talán a legtöbbeknek a zamatos borok jutnak eszébe, de a Délnyugat-Franciaország kapujának számító városban még termérdek érdekesség várja a látogatókat: többek között 347 világörökségi műemlék vagy a Garonne folyóra néző kávézók nyüzsgő teraszai. 

A címért összesen 16 ország 30 városa vetélkedett, melyek közül heten kerültek be a döntőbe - írja az ftnnews.com. A legjobbak között Firenze, Koppenhága, Dublin, Ljubljana és Palma is szerepelt. A díjátadó ünnepséget november 16-án, az Európai Turisztikai Fórum gálavacsoráján tartják. A verseny célja, hogy népszerűsítse az európai intelligens turizmust, innovációra inspiráljon, miközben elősegíti a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést, és keretet teremt a versenyben részt vevő városok közötti együttműködésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek