Delfinek segítettek megmenteni egy vízben elsodródott férfit

A delfinek hihetetlenül intelligens lények, és híresen együttérzőek az emberekkel. Számtalan történet létezik arról, hogy a delfinek segítettek bajba jutott embereken, jelezték például egy cápa közeledését vagy segítettek kimenteni egy kisgyereket a vízből. Az egyik legutóbbi hasonló eset Írországban történt, ahol delfinek csapata segített megtalálni egy vízben elsodródott férfit a Kerry megyei Castlegregory strand közelében, tudtuk meg a My Modern Met cikkéből.

Két vaquita a természetes élőhelyénForrás: Paula Olson / wikipedia.org - közkincs

A 30-as éveiben járó férfit már majdnem 12 órája keresték, amikor agusztus 22-én a mentőcsónakos önkéntesek csapata rátalált. A ruháit már a nap elején felfedezték Castlegregory strandján, de a férfira végül csak fél nyolc körül bukkantak rá majdnem egy kilométerre a parttól, mégpedig egy delfin csapatnak köszönhetően, amelyik körülötte úszott.

A férfi eszméleténél volt, de nagyon kimerült. A vízimentők azonnal kórházba szállították, és még most is most gyógyul. Elmondása szerint ki szeretett volna úszni egy sziklához, ami nyolc kilométerre volt a Castlegregory strandtól. Idő közben azonban fázni kezdett, mivel csak egy úszónadrág volt rajta.

A természetvédők később a skóciai Moray Firthben élő palackorrú delfinek állományaként azonosították az állatokat. A csapat 2019 óta él a környéken, és az úszó szerencséjére épp jelen volt, amikor szüksége volt rá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek