A világ legszebb városának szavazták Prágát, amelynek van egy titkos helye is

Ha a világ legszebb városait keresnék fel, Prága legyen a lista elején – írja cikkében a timeout.com. Felmérésképpen 27 000, városban élő embert kértek meg a világ minden tájáról, hogy válasszák ki városuk legjobb tulajdonságait, és Csehország fővárosa a szépség terén diadalmaskodott. 

A Károly-híd a város egyik ékességeForrás: Jana Schneider/Pixabay

A Prágában megkérdezett szavazók 83 százaléka dicsérte a város megjelenését, és ezzel az eredménnyel a lista első helyezettje lett. A város építészete valóban lenyűgöző. A Károly-hídon feltétlenül gyalogoljanak át, és a csillagászati órát, az Orlojt se hagyják ki! De nem minden az épületekről szól: látogassanak el a Letná parkba, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a domboldalra, vagy sétáljanak a Moldva partján, ami békés és szemet gyönyörködtető. 

Az Orloj az Óvárosi téren, a prágai városháza oldalán már 1410 óta működikForrás: Graham Hobster/Pixabay

A legváratlanabb helyeken is felbukkan valami, amit érdemes megcsodálni. A Speculum Alchemiae egy teljesen ép, 16. századi alkímiai laboratórium-labirintus, ami Rudolf magyar király számára épült a város szívében.

Izgalmas hely, ahol titkos receptekből készülnek a főzetekForrás: Speculum Alchemiae/Facebook

Az akkori alkimisták elixíreket készítettek ott. A múzeum épületéhez tartozik egy bolt is, ahol a szigorú feltételek mellett csak az ott talált eredeti receptek szerint elkészített elixireket vásárolhatják meg. Titokzatos és káprázatos hely, és nem csak a helyiek imádják.

Vajon milyen löttyők kerülhetnek ilyen gyönnyörű üvegekbe?Forrás: Speculum Alchemiae Prague/Facebook

Egyedülálló túrát is kínálnak Prága varázslatos helyein, amelyek kapcsolódnak a Speculum Alchemiae múzeumhoz. A tárlatvezetés magában foglalja a prágai vár, a Vysehrad – a Moldva partján elhelyezkedő történelmi városrésze, – a Károly híd, az Óváros tér és a múzeum megtekintését. Ezeken a helyeken sok csodálatos legendát és mitológiai történetet ismerhetnek meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek