Több mint 500 méteres vacsoraasztalt állítanak fel Prága legismertebb hídján

  A "Megterített híd" elnevezésű közös vacsorán, egy 515 méter hosszú asztal mellett ülnek majd azok a vendégek, akik hétfőig le tudták adni a regisztrációjukat az eseményre. A június 30-ra, vagyis ma estére foglalható vacsorahelyek nagyon gyorsan beteltek, ami nem csoda, hiszen a Károly-hídon tartott közös étkezés egyedülállónak ígérkezik.

  Forrás: Martin Krchnacek / Unsplash

  Az eseményt Ondrej Kobza, prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezi, aki már több hasonló kezdeményezést összehozott. A mostani vacsorára, ahol a terített asztal és a híd, mint helyszín is összeköti majd az embereket, mindenki maga viszi az ételt, és Kobza elmondása szerint „bízik benne, hogy kölcsönösen megkínálják egymást, és senki sem fog félni azt elfogadni a másiktól, egy idegentől".

  A fehér abrosszal megterített, virágokkal díszített asztalok melletti székeken egyszerre mintegy kétezer ember foglalhat helyet – írták az MTI oldalán.

  Az aktivista azt is elmondta, hogy jelképesen ezzel az akcióval szeretnék lezárni a koronavírus-válság időszakát Prágában. Az akció a belvárosi önkormányzat engedélyével és társrendezésében valósul meg, így a higiéniai előírásokat is szigorúan betartják majd. A Károly-híd két hídfője mellett lévő vendéglők és szállodák is támogatják az akciót: szolgáltatásaikat, főleg mosdóikat a résztvevők rendelkezésére bocsátják a vacsora ideje alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek