Kortárs galériává alakul néhány prágai metróállomás

  Az Art Behind the Line (Művészet a vonal mögött) című kiállítás az első olyan projekt, amely a prágai metróállomásokat a kortárs művészet előtt nyitott térként mutatja be - adja hírül a praguemorning.cz.

  Forrás: Prag Metro Mustek/commons.wikimedia.org

  A projektet május 11-én indította a Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) és a Prágai Városi Galéria (GHMP) négy metróállomáson: a Můsteken, a Florencen, a Náměstí Republikyn és a Karlovo náměstín. A kiállítás 2020. december 31-ig tart, és 8 különböző művész 16 alkotását mutatja be.

  Az utasok Jiří Kovanda, Markéta Othová, Kriątof Kintera, Timo, Lucia Sceranková, Ondřej Přibyl, a Lukáą Jasanský művészeti duó: Martin Polák és Hynek Alt, valamint Aleksandra Vajd fotóiban gyönyörködhetnek.

  Az ötletgazdék vezetett túrákat is terveznek azoknak, akik a művek és a metróállomások története, építészete iránt is érdeklődnek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!