Prága luxusmegoldást talált a koronavírussal fertőzött hajléktalanoknak

A prágai városháza luxusszállodát bérelt a Covidban szenvedő hajléktalanoknak, és azok a fedél nélkül élők is karanténba vonulhatnak itt, akik ugyan nem mutatnak tüneteket, de kapcsolatba kerültek fertőzöttel.

Forrás: AFP/Michal Cizek

Mint Ludmila Tomesova, a város Szociális Szolgáltatások Központjának (CSSP) igazgatóhelyettese elmondta, a szállodában lakóknak napi három étkezést, teljes orvosi ellátást, televíziót és egyéb szolgáltatásokat kínáltak, míg felépülnek. "A szállodának tehát...vannak vendégei, még akkor is, ha nem éppen a szokványos, kereskedelmi jellegű forgalom zajlik, folyamatosan teltház van" - mondta Tomesova a négycsillagos belvárosi szállodában, amely november óta körülbelül 250 embert fogadott.

Csehország jelenleg a világ egyik járvány által leginkább sújtott térsége, a 10,7 millió lakosú országban a vírus miatt már körülbelül 25 000 ember halt meg. Az egy főre jutó fertőzési arány a harmadik legmagasabb volt a világon az elmúlt héten.

Mint Tomesova elmondta Prágában mintegy 4500 hajléktalan él, és a város azután is megpróbál segíteni az embereknek abban, hogy lakhatást találjanak és más szolgáltatásokhoz is hozzájussanak, miután negatív lett a teszteredményük, és elhagyták a szállodát - adja hírül a reuters.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek