Gyerekeket vett fel az étteremlánc, mert akkora a munkaerőhiány

Az Egyesült Államokban egy McDonald's étterem gyerekeket alkalmaz, mivel a gyorséttermi cégeknél egyre nagyobb a személyzethiány. Az Oregon állambeli Medford éttermei előtt láthatók azok a transzparensek, melyeken ez áll: "Most 14 és 15 éves fiatalokat is felveszünk!"

A fotó ilusztrációForrás: Thabang / Unsplash

Heather Coleman, az üzlet üzemeltetője szerint ilyen lépésre még sosem került sor azóta, hogy a családja 40 éve átvette a McDonald's franchise-üzemeltetését. "Mindig voltak személyzeti problémák, de ez hallatlan."

Miután megnyitották a felvételt a 14 és 15 évesek számára, két hét alatt mintegy 25 új alkalmazott jelentkezett az étterembe.

"A fiatal munkásokban megvan a lendület és a munkabírás. Ismerik a technológiákat és nagyon gyorsan tanulnak" – magyarázta az üzletvezető. Az Egyesült Államokban, ha nem mezőgazdasági ágazatokról van szó, akkor a munkavégzés alsó korhatára 14 év, de a törvények államonként változhatnak. Oregon munkaügyi osztálya szerint a 14 és 15 éves gyerekek nem dolgozhatnak az iskolai órák ideje alatt, és csak három óráig tartózkodhatnak a munkahelyen – írták az Independent.co.uk oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek