Horvátországban megnyitnak a kávézók belső terei

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy véget vethet a horvát turisztikai szezonnak az emelkedő fertőzésszám, azonban mint most csütörtökön kiderült, a pesszimista várakozásokkal ellentétben mégsem került a tengermellék a piros, súlyosan fertőzött régiók listájára az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolásában, így a turisztikai szektor még egy hétig biztosan fellélegezhet, mint az MTI írja.

Kávézó Zágrábban még tavasszalForrás: AFP/Denis Lovrovic

A turizmus élénkítésének az is kedvez, hogy szeptember 1-jétől bizonyos feltételek mellett megnyithatnak a kávézók belső terei az országban. Az erre vonatkozó járványügyi szabályokról még tárgyalnak, de az biztos, hogy a nyitvatartási idő nem változik, a vendéglátóhelyek továbbra is csak éjfélig lehetnek nyitva. A diszkók és az éjszakai bárok továbbra is zárva maradnak.

A vendéglátósok egyesülete üdvözölte a testület döntését, mint közölték, nagy megkönnyebbülés, hogy a rossz idő beköszöntével nem kell újra bezárniuk a vállalkozásaikat. Az éttermek és a kávézók március 1-jén nyithatták meg a kerthelyiségeiket és a teraszaikat. Az éttermek számára a válságstáb később engedélyezte a beltéri kiszolgálást, de a kávézók számára ezidáig nem. A jelenlegi járványügyi intézkedések augusztus 31-ig lesznek érvényben az országban, és várhatóan további két héttel meghosszabbítják őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek