Lezártak több korzikai strandot, mert marhák terrorizálják a turistákat

A mediterrán szigeten több mint 15 000 marha él, akik szokatlanul agresszívvá váltak az egy évnyi lezárások után. A sziget híres strandjaira visszatérő turistáknak a patásokkal kellett megküzdeniük a helyekért - adja hírül a nypost.com.

Marhák a porticciói tengerparton - a lezárások alatt alaposan elkanászodtakForrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

Egy férfit kórházba szállítottak, miután a nyakán sebesítette meg egy állat Lotu tengerpartján, egy forgalmas utcán tehéncsorda vette üldözőbe a turistákat, Lozzi hegyi falvában pedig egy 70 éves nőt szállítottak kórházba súlyos lábsérüléssel, miután megtámadták a tehenek. Mint Francois Acquaviva, Lozzi polgármestere mondta, a sérülés két centiméterre volt a combban futó artériától. "Ha ez így folytatódik, halálesetek is lesznek" - tett hozzá.

A sziget Ajaccio melletti déli részén lezárták a strandokat, miután szarvasmarhákat azon kaptak, hogy kárt tesznek az autókban, a nyaralókban, és piknikeken randalíroznak. „A turisták vidáman fényképezik őket, mint helyi jellegzetességeket, de valójában igazi kártevők" - mondta a helyi tanácsos a lapnak, egy állatmentő pedig arra figyelmezteti a turistákat: „Amikor látják, hogy egy tehéncsorda egy bizonyos irányba tart, a legjobb, ha elsőbbséget adnak nekik."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek