Belgium feloldja a vendéglátóhelyek korlátozásait, Bécs tovább szigoríthat

Belgium feloldja a vendéglátóipari vállalkozásokra korábban kiszabott összes járványügyi korlátozást, kivéve az arcmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat. A bárok és éttermek így korlátan ideig nyitva tarthatnak, a vendégek ismét a pultnál állhatnak és az asztalnál ülők számát sem fogják korlátozni, emellett nem kell alkalmazni a távolságtartási szabályokat sem - adja hírül az MTI. A rendelkezés nem vonatkozik a brüsszeli régióra, a belga fővárosban ugyanis még mindig alacsony az átoltottság, miközben az ország többi részében már mintegy 70 százalékos.

Brüsszeli terasz még júniusbanForrás: AFP/Francois Walschaerts

A 200 főnél nem több látogatót fogadó beltéri rendezvényeken megszűnik a maszkviselési és távolságtartási kötelezettség, az ennél több vendéget fogadó eseményeken csak negatív teszttel lehet majd részt venni. A diszkók és a hasonló szórakozóhelyek október 1-től nyithatják meg kapuikat. Belgiumban az elmúlt hét napban, napi átlagban 1931 új fertőzöttet azonosítottak, 7 százalékkal többet, mint az múlt héten. A kórházakban ápoltak száma 22 százalékkal növekedett, naponta 54 embert szállítottak egészségügyi intézménybe koronavírus fertőzéssel, míg naponta 3 embert hunyt el a járvány következtében.

Bécs szigorítana

Peter Hacker, Bécs város egészségügyért felelős tanácsnokának nyilatkozata szerint el kell gondolkodni azon, hogy egyes szolgáltatók, mint például a vendéglátóhelyek és a fitneszközpontok csak teljesen beoltott vendégeket fogadhassanak – adja hírül a turizmus.com a wien.orf.at híre alapján.

Michael Ludwig bécsi polgármester irodája közölte, hogy a polgármester a következő hetekben járványügyi és prognóziskészítő szakértőkkel további eszmecserét tervez, így augusztus vége előtt nem várható döntés ezen a területen. Több tartományi vezető szorgalmazza, hogy Ausztriában szövetségi szinten egységes megoldás szülessen e témában, míg egyesek „külön utas" megoldást szeretnének.

Bécsben az általános osztrák gyakorlatnak megfelelően a vendéglátóhelyek, szállodák csak zöldigazolvány birtokában látogathatóak, melyet az kaphat, aki oltott, gyógyult vagy negatív teszteredménnyel rendelkezik. Kivétel ez alól az éjszaki szórakozóhelyek köre, ahol már most is csak oltási igazolást vagy friss tesztet fogadnak el belépőként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek