Van egy kávézó Ausztriában, ami csak oltás nélküli vendégeket szolgál ki

A Wolfgang-tó turizmusáért felelős igazgató sem örül a hirtelen jött hírnévnek. Legutóbb egyenesen őrültenek nevezte a kávézó üzemeltetőjének kitételét, miszerint csak azokat a vendégeket szolgálja ki süteménnyel és kávéval, akik semmilyen formában nincsenek beoltva koronavírus elleni oltással. A kávézó egyébként egy elkötelezett biobolthoz tartozik, így a Strobl im Flachgau nevű település polgálmestere nem tud mást csinálni, csak mosolyog a kezdeményezésen - olvasható a Kurier.at cikkében is. 

Egy ilyan gyönyörű tóparti településnek tényleg nem ez a legjobb reklámForrás: Shutterstock.com / saiko3p

A lap szerint a bolt és a kávézó tulajdonosnője nem akart nyilatkozni a döntésével kapcsolatban, de a szóbeszéd szerint tart az oltás következményeitől. A Salzburgi Egyetem jogfilozófia professzora viszont azt nyilatkozta, hogy bár ártatlannak tűnik az elhatározás, erősen rávilágít arra a társadalmi törésvonalra, amely az oltáspártiak és oltástagadók között kezd mélyülni Ausztriában.

Az országban egyébként május 17-én nyithattak újra a vendéglátóhelyek, de csak úgy, ha szigorúan betartják az úgynevezett 3G szabályt, ami azt jelenti, hogy csak „zöld útlevéllel" lehet bemenni. A útlevélhez pedig az kaphat csak igazolást, aki gyógyult, oltott, vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik. A szóban forgó vendéglátóhely a jogszabály értelmében csak negatív teszttel, vagy gyógyultsági igazolással vehető igénybe.

A polgármester elmondása szerint ez egy egyedüli eset, nem tud olyanról, hogy Salzburg tartományban akadna még egy ilyen vendéglátóhely. Szerinte ki kell várni, mennyien járnak majd oda, amit az is befolyásolni fog, hogy augusztus 15-től szigorítják a zöld passzushoz való hozzáférés szabályait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek