Kígyók zuhantak a mennyezeten keresztül egy ausztrál házba

Minden ausztrál lakos legrosszabb rémálma vált valóra hétfőn, amitől egy nyugdíjas szinte sokkot kapott a Brisbanetől északra fekvő otthonában. Két szőnyegmintás piton zuhant be a konyhájának mennyezetén keresztül, majd elsiklott a hálószoba és a nappali irányába – írja a The Guardian.

Három ilyen testes példány vette birtokba a házat - illusztrációForrás: Amos T Fairchild, Wikipedia

A kígyót befogó szakember elmondta, hogy a két kígyó hím volt, és úgy tűnt, hogy egy harmadik, nőstény kígyóért harcoltak. A 2,8 és 2,5 méter hosszú, 22 kg körüli kígyók a szakember szerint a legnagyobbak és a legkövérebbek, amiket valaha látott.

A harmadik kígyót még mindig nem találták meg, ezért félő, hogy az továbbra is valahol a házban tartózkodik. A másik két kígyót a közeli állami erdőbe vitték. A ház tulajdonosa elmondta, hogy korábban is látott kígyókat, de nem ekkorákat, és soha nem mentek be a házába.

A melegebb időjárás közeledtével az ausztráloknak az egész országban fel kell készülniük arrra, hogy a hibernált állapotból éledező kígyók gyakoribb látogatók lehetnek.

Egy melbournei kígyóbefogó is megszólalt a cikkben, és arra figyelmeztetett, hogy az emberek a következő hetekben több kígyó útját is keresztezni fogják. "Mivel sokan otthon vannak, biztos, hogy hívásdömping lesz, mert az emberek több kígyót látnak majd". Októberre általában napi 20–30 hívásra is számítanak.

A befogó arra is felhívta a figyelmet, hogy a kígyók veszélyesek lehetnek, és szakmai segítség nélkül semmit ne tegyenek a lakosok. "Ha kígyót látnak, ne menjenek a közelébe. Ha a kertben vannak, tízből kilencszer elmennek maguktól. Ha kígyómarást szenvednének induljanak egyből a kórházba. Ha időben ellátják a sérülést, van esély a túlélésre" – jelentette ki nyomatékosan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek