Vonuló elefántcsorda kapott gigantikus szobrot Londonban

Az indiai elefántokat veszélyeztető növényből készült elefántszobrok lepték el a brit fővárost, olvasható a Collater.al magazinban. Az installáció az elefántok védelmével foglalkozó CoExistence és a The Real Elephant Collective nevű nonprofit szervezetek közös munkája, és az elefántok drámai helyzetére hívja fel a figyelmet.

A szobrok a londoni Green Parkban, köztük napozókkalForrás: NurPhoto via AFP/David Cliff

Indiában évről évre fogyatkozik az elefántok száma, melynek egyik fő oka egy dél-amerikai eredetű növény, a Lantana camara, más néven sétányrózsa, amely egyre terjeszkedik a dél-ázsiai országban, rombolva az ökoszisztémát.

Ezért a Londonban kiállított elefánt-szobrokat Lantana Camara leveleiből készíttették a dél-indiai Tamilnádu állam őslakosaival. Az installáció így nem csak figyelemfelkeltő kampány, hanem egyben a helyi lakosokat is segíti.

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff

A CoExistence további 500 szobrot tervez elhelyezni a világ minden táján. Londonban, a több mint száz elefánt egy valódi csordához hasonlóan vándorol, így több helyen is megfordult már: volt a Sudeley kastélykertbben és a Duke of York Square-en, most pedig a Green Parkban áll.

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek